perjantai 13. joulukuuta 2013

Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat 14.-15.12.2013

Lohjalla järjestetään joka vuosi perinteiset joulumarkkinat. Siellä myytävät tuotteet mukailevat menneitä aikoja. Sama koskee myyntikojujen somistusta sekä myyjienkin pukeutumista. Nämä markkinat ovat ulkomarkkinat, Lohjan kirkon edustalla, joten tapahtuma on joka vuosi erilainen säiden takia.

Meidän jouluperinteisiimme kuuluu Lohjalla käynti. Tänä vuonna markkinat järjestetään 18. kerran enkä montaa kertaa ole jättänyt väliin. Aikoinaan Mummeni oli myymässä omia tuotteitaan ystävättäriensä kanssa. Vuosi 2005 jäi hänen viimeiseksi joulukseen. Päätin jo vuosia sitten, että jatkan perinnettä kun alan myydä omia tuotteitani.

Nämä markkinat eroavat huimasti viime viikon Naistenmessuista. Koska myyntikoju on ulkona on valmisteluja huomattavasti enemmän. Paikalla on ainoastaan puinen kojukehikko, joka pitää itse vuorata. Katolle pitää laittaa pressu ja seinät peittää. Mitään muovista tai metallista ei saa jäädä näkyviin.

Minut löytää kojusta ”Mummen mukula” kirkon edestä. Minulla on myynnissä myös ihania Äitini leipomuksia sekä Vavesaaren tilan tuotteita, joiden valikoimasta löytää vaikka mitä ihanaa tuliaisiksi tai omaan herkkupöytään!


Nähdään Lohjalla!

Menneen ajan joulumarkkinat

Vavesaaren tila

Tällaisesta aloitettiin...
ja tähän lopetimme tänään




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti